Više od 300.000 putnika u maju na letovima Er Srbije

Kompanija Er Srbija saopštila je danas da je u maju u redovnom i čarter saobraćaju prevezla 335.363 putnika i tako prvi put premašila broj od 300.000 putnika u tom mesecu.

Na taj način, Er Srbija je ostvarila povećanje od 83 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, a u poređenju sa rekordnom pretpandemijskom 2019. godinom, zabeleženi rezultat predstavlja rast od 66 odsto.

Preko matičnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu, Er Srbija je u maju 2023. godine obavila 3.708 letova, što je 69 odsto više nego u maju 2022. godine, odnosno 48 odsto više u poređenju sa istim mesecom 2019. godine.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je da kompanija već 11 meseci za redom, od jula 2022. godine, obara sopstvene rekorde u broju prevezenih putnika i realizovanih letova, a tokom tih meseci prevazišli su i rezultate iz 2019. godine.

"Dodatno, u maju smo pokrenuli devet novih linija, od kojih je jedna Čikago, naša druga destinacija u Severnoj Americi, a treća prekookeanska. Ona je veoma značajna za nas, naše putnike i ceo region Zapadnog Balkana. Trudićemo se da trend rasta i unapređenja naše mreže nastavimo i u narednom periodu", rekao je Marek.

Najpopularnije destinacije iz mreže Er Srbije tokom maja u Zapadnoj Evropi bile su Cirih, Pariz i Rim, a kada je reč o bližim destinacijama, najtraženije su bile Atina i Istanbul, odnosno u regionu Podgorica i Tivat.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x