Sutra sunčano i natrposečno toplo, predveče kratkotrajna kiša ili pljuskovi s grmljavinom

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, uveče u Vojvodini, a tokom noći i u zapadnoj Srbiji uz promenljivu oblačnost ponegde će biti kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom, saopštiio je Republički hidrometeorološki zavod.
Duvaće slab vetar, uglavnom zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od osam do 17 stepeni Celzijusa, a najviša od 28 do 32 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, a krajem dana i tokom noći uz promenljivu oblačnost u pojedinim delovima grada očekuje se kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab vetar, uglavnom zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od 12 do 17 stepeni Celzijusa, a najviša oko 31 stepen.

U Srbiji će naredne sedmice u većini dana biti pretežno sunčano i toplo. U subotu u brdsko-planinskim predelima, u utorak, 17. maja u svim krajevima, a u sredu i četvrtak (18. i 19. maja) opet u brdsko-planinskim predelima uz promenljivu oblačnost mestimično se očekuje kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Biometeorološka prozgnoza za petak, 13. maj 2022:

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Izvestan oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i reumatskih bolova.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x