RETROGRADNI MERKUR JE STIGAO! OVAKO ĆE UTICATI NA VAŠ ZNAK

Retrogradni Merkur i neizbežna drama koju donosi su se vratili. Od danas do 3. februara 2022. računajte na uticaj retrogradnog kretanja ove planete, a evo i kako će zimski retrogradnoi Merkur 2022 uicati na vaš horoskopski znak.


OVAN 

Od 14. do 25. januara, Merkur će se retrogradirati kroz vašu jedanaestu kuću umrežavanja, usmeravajući vašu pažnju na timske projekte koji zahtevaju reviziju. Računajte na neobične mejlove od starih prijatelja, kolega, komšija, drugova iz razreda, prijatelja sa beneficijama — zaista svakog sa kim ste imali platonski ili profesionalni odnos. A kada se Merkur vrati u vašu desetu kuću karijere, od 25. do 3. februara, ponovo ćete pogledati svoj profesionalni put i kako ste težili javnom priznanju. Sagledavanje vaših ciljeva i plana akcije za njihovo postizanje može zvučati kao dosada, jer ste toliko orijentisani na akciju, ali ako biste učinili taj napor mogli biste da dobijete jasniju sliku i izoštrenu viziju. 

BIK

Planeta komunikacije se kreće unazad kroz vašu desetu kuću karijere od 14. do 25. januara, zahtevajući odustajanje od vaših profesionalnih aspiracija. Možda je napredak  koju ste imali u vidu zastao ili ste razmišljali da preuzmete više odgovornosti kako biste mogli da pređete na višu ulogu. Sada imate priliku da razmislite šta konkretno želite da postignete u narednim mesecima — i koji koraci će vas tamo dovesti. A od 25. do 3. februara, Merkur će biti retrogradan u vašoj devetoj kući avanture i višeg učenja, podstičući vas da istražite sva iskustva koja proširuju horizont i poboljšavaju veštine koje želite da imate u budućnosti kako biste zadovoljili svoju žudnju za promenom i uzbuđenjem.

BLIZANCI

Od 14. do 25. januara, retrogradni Merkur će biti u vašoj devetoj kući avanture, zbog koje biste se mogli osećati prilično zaglavljenim. Poželeli biste da možete više da putujete i da zujite od jednog društvenog događaja do drugog, ali ako se to ne dešava, imaćete priliku da preformulišete i redefinišete ono što smatrate uzbudljivim i zadovoljavajućim. Pohađanje onlajn seminara da biste unapredili svoje veštine ili isprobavanje nove rutine vežbanja možda nije isto što i improvizovani let za Japan, ali bi ipak moglo biti zadovoljavajuće. A od 25. do 3. februara, Merkur se vraća u vašu osmu kuću emocionalnih veza, seksa i zajedničkih resursa, zahtevajući od vas da budete zaista prisutni u vezi u kojoj je nedostajao reciprocitet ili udobnost. Vreme je da svoje emocionalno blagostanje stavite na prvo mesto.

RAK

Zahvaljujući retrogradnom Merkuru  — od 14. do 25. januara — u vašoj osmoj kući emocionalnih veza, seksualne intimnosti i zajedničkih resursa, bićete duboko u korovu svojih najiskrenijih emocija. Sada je vaša šansa da izlečite sve stare rane koje ste nosili sa sobom i koje bi vas mogle sprečiti da potpuno otvorite svoje srce svom sadašnjem ili nekom novom,a posebnom. Od 25. do 3. februara, komunikaciona planeta se vraća u vašu sedmu kuću partnerstva, podstičući razmišljanje o vašim vezama jedan na jedan - romantičnim, platonskim ili profesionalnim. S kim želite da budete partner, kako to izgleda i koje kompromise biste mogli da napravite da biste ispunili svoje zajedničke ciljeve? Rzmišljajte o tome

LAV

Pošto se retrogradno kretanje Merkra odigrava u vašoj sedmoj kući partnerstva od 14. do 25. januara, vaš fokus će biti u velikoj meri na tome sa kim se povezujete u ljubavi, poslu i prijateljstvu. Ne samo da imate priliku da se vratite na tablu za crtanje na projektima jedan-na-jedan koji su možda bili odloženi, već ćete dobiti jasnoću oko veza za koje smatrate da najviše doprinose vašim ličnim ciljevima i da razmišljate o pitanjima oko kojih ste voljni da napravite kompromis da biste došli na istu stranu. I dok se Merkur vraća u vašu šestu kuću dnevne rutine i zdravlja od 25. do 3. februara, pojednostavljivanje vašeg trenutnog — potencijalno van kontrole — rasporeda će biti neophodno. Uvidećete da što više kažete „ne“ obavezama koje nisu u skladu sa vašim ciljevima, to ćete biti uspešniji, usredsređeniji i fokusiraniji.

DEVICA

Planeta Merkur, vaš vladar, kreće se unazad kroz vašu šestu kuću svakodnevne rutine i dobrobiti od 14. do 25. januara, podstičući vas da pogledate kroz mikroskop kako biste se bavili ne samo svojim fitnesom i režimom nege, već i svojim svakodnevnim rasporedom. Ako ste se nadali da ćete biti efikasniji i fokusiraniji, sada može biti zaista divna prilika da razmislite i ponovo se posvetite rasporedu i zadacima koji vas zaista pokreću i koji su u skladu sa vašom vizijom za budućnost. A od 25. do 3. februara, Merkur se vraća u vašu petu kuću romantike i samoizražavanja, potencijalno izvlačeći poruke bivših, ali i podstičući vas da ponovo pogledate sve kreativne projekte koje želite da da realizujete jednom zauvek.


VAGA

Kao da već niste bili gurnuti da razmislite o svom ljubavnom životu, zahvaljujući vašoj vladarki, Veneri, koja je retrogradna od 19. decembra! Sada će se Merkur kretati unazad kroz vašu petu kuću romantike i samoizražavanja od 14. do 25. januara, podstičući još više meditacije o tome šta želite od vaših veza — trenutnih ili idealnih — i umetničkih projekata. I ovaj period može biti zabavniji nego što mislite, jer, kao radoznala planeta varalica, Merkur voli spontanost. Dakle, sve dok ste otvoreni da se krećete kuda vas vetar nosi — što inače jeste, kao vazdušni znak — ovo bi mogao biti nezaboravan i zadovoljavajući trenutak za vaš ljubavni život i kreativne potrage. A od 25. do 3. februara, Merkur će retrogradno putovati kroz vašu četvrtu kuću kućnog života, zahtevajući samostalan rad oko vašeg osećaja sigurnosti - i onoga što biste mogli da uradite drugačije da biste ga negovali.


ŠKORPIJA

Najnoviji zaokret planete komunikacije u početku se dešava — od 14. do 25. januara — u vašoj četvrtoj kući kućnog života, donoseći stare emocionalne probleme koje ste možda odbacili. Iako je potpuno normalno da se osećate pomalo uplašeno ovim, da im posvetite punu pažnju i brinete o njima sada može biti zaista oslobađajuće, što na kraju služi za jačanje vašeg osećaja emocionalnog blagostanja i sigurnosti. I dok se Merkur retrogradno kreće kroz vašu treću kuću komunikacije od 25. do 3. februara, shvatićete koliko ste žonglirali u društvenom i profesionalnom smislu, a sada ste spremni da ispravite sve to. Vreme je da pređete sa povremenih veza, svakodnevnih obaveza i drugih saveza koji su oduzimali više energije nego što su davali.

STRELAC

Dok se Merkur retrogradno kreće kroz vašu treću kuću komunikacije od 14. do 25. januara, možda ćete biti frustrirani i osećati kao da su se projekti iz vedra neba zaglavili, da sastancima nedostaje sadržaj, a ljudi sa kojima radite i družite su ili previše blizu ili potpuno odsutni. Zaključak: Ne možete da kontrolišete sve stvari. Umesto toga, dajte sve od sebe da vidite kuda vas talas vodi, što bi moglo da bude superkreativno ispunjenje. A od 25. do 3. februara, Merkur retrogradira kroz vašu drugu kuću prihoda, zahtevajući od vas da ponovo zamislite kako svoje veštine iznosite na sto i kako ih unovčavate. Možda je vreme da napravite promenu koja bi vam pomogla da se osećate vrednije.

JARAC

Planeta komunikacije se kreće unazad kroz vašu drugu kuću prihoda od 14. do 25. januara, zahtevajući od vas da se vratite na materjalne stvari. Vreme je da prepravite svoj plan investicione igre, idite na povišicu ili bar počnete da čitate knjige i istražujete svoj sledeći korak. Zatim, od 25. do 3. februara, Merkur se vraća nazad kroz vaš znak kada bi trebalo da se okrenete sebi, prioritetima, postavljanju novih granica i da konačno razjasnite odnose i izgovorite istine partneru ili kolegama kako bi dobili njihovu pažnju i poštovanje.


VODOLIJA

Od 14. do 25. januara, retrogradni Merkur prolazi kroz vašu prvu kuću  pozivajući vas da revidirate kako se predstavljate u svetu. Čak i ako nemate veliki broj pratilaca na društvenim mrežama o kojima biste trebali da brinete, ovaj trenutak se odnosi na razmišljanje o tome kako vas i vaše velike ideje vide drugi. Ako bi vašem cv-iju, poslovnom planu ili jednostavno listi snova koje želite da manifestujete trebalo malo osveženje, sada je zlatni trenutak da se to ostvari. A od 25. do 3. februara, Merkur retrogradira kroz vašu dvanaestu kuću duhovnosti, što bi moglo biti posebno pospano, tiho vreme koje je pogodno za više meditacije, vođenja dnevnika i duhovnih potrage, što bi sve moglo da dovede do uvida koji će vam pomoći da se pokrenite kada stiže vaša sezona sledećeg meseca.

RIBE

Od 14. do 25. januara, Merkurov zaokret se dešava u početku u vašoj dvanaestoj kući duhovnosti, što vas može dovesti do toga da zaista plivate u svojim snovima, intuiciji i nesvesnom. Možda ćete biti prinuđeni da se vratite na tešku temu na koju ste psihički pokušali da prevaziđete ili nezalečenu ranu. U svakom slučaju, davanje prioriteta sopstvenom radu i lečenju može biti divan način da maksimalno iskoristite ovaj tranzit. A kada se Merkur vrati u vašu jedanaestu kuću umrežavanja, vaš fokus bi se mogao pomeriti na timske projekte koje treba preraditi, sticanje jasnoće oko dugoročnih želja i ponovno povezivanje sa prijateljima i kolegama iz prošlosti koji vam se sada pojavljuju na način na koji vam do sada ne bi palo na pamet.


Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x