VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: UKOLIKO SE ASTROLOZI DOGOVORE DOBIĆEMO 13. ZNAK HOROSKOPA

U toku je debata o tome kako astrologija ne uspeva da uskladi horoskopske znakove sa stvarnim sazvežđima koja se mogu videti na nebu - a jedno od najzanimljivijih i najzagonetnijih pitanja je da li je Ophiuchus, aka  Zmijonoša, zapravo 13. znak horoskopa.


Oni koji ne polažu mnogo na astronomiju kažu da je sa sa našim horoskopskim znacima sve u redu. Međutim, oni koji astrologiju usko vezuju za astronomiju tvrde da horoskopski znaci treba da se blisko podudaraju sa sazvežđima i sigurni su da je Ophiuchus novi horoskopski znak.


Razlog za ovu radikalnu promenu jeste činjenica da se stanje na nebu danas itekako razlikuje od onoga kako je bilo pre nekoliko hiljada godina kada je horoskop nastao, što zapravo ima smisla. Međutim, samo ako je tačno. 


Naime, protivnici uvođenja 13. znaka zodijaka, tvrde da nije reč o promeni. Kako kažu  sazvežđe Ophiuchus nije novo. Prema The Guardianu, prvi zabeleženi spomen Ophiuchusa bio je 300. godine pre nove ere. Uvek je bio deo putanje Sunca na nebu, ali je uglavnom izostavljen iz astrologije.


Da ovo sazvežđe postoji, potvrdila je i NASA 2016. godine na svom sajtu. Upravo zbog ove objave iz NASE su morali da pojasne razliku između atronomije i astrologije. 


Astronomija je naučna studija o svemu u svemiru. Astronomi i drugi naučnici proučavaju zvezde i galaksije, od kojih je većina udaljena mnogo svetlosnih godina od Zemlje. Proučavanje naučnih svojstava ovih objekata u svemiru pomaže nam da razumemo kako je nastao univerzum, šta je još tamo i kako se uklapamo.Astrologija nije isto što i astronomija. Kao nauka, astronomija prati naučni proces koji uključuje dokaze i podatke. Astrologija se zasniva na verovanju da lokacija određenih zvezda i planeta na nebu može predvideti budućnost ili opisati kakav je čovek. Iako je astrologija važna za neke kulturne tradicije, njene tvrdnje nisu zasnovane na naučnim dokazima.


Ako bi se Ophiuchus uveo  kao službeni znak horoskopa , promenio bi datume za horoskope neke horoskopske znake, proverite jeste li među njima


1. Jarac: 20. januar - 16. februar

2. Vodolija: 16. februar - 11. mart

3. Ribe: 11. mart - 18. april

4. Ovan: 18. april - 13.maj

5. Bik: 13. maj - 21. juni

6. Blizanci: 21. juni - 20. juli

7. Rak: 20. juli - 10. avgust

8. Lav: 10. avgust - 16. septembar

9. Devica: 16. septembar - 30. oktobar

10. Vaga: 30. oktobar - 23. novembar

11. Škorpija: 23. novembar - 29. novembar

12. Ophiuchus (Zmijonosac): 29.novembar do 17. decembar

13. Strelac: 17. decembar - 20. januar


Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x